DANSARE
Niklas Blomqvist, Benjamin Brandt, Isac Hellman & Jack Johansson

Niklas Blomqvist är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan samt vid Bolshoi Ballet Academy i Moskva. Sedan sin examen har han jobbat med flera stora danskompanier runt om i världen, så som Kungliga Baletten, National Ballet of Ireland, New English Ballet Theatre, Greek Northern Ballet, Peter Schaufuss Ballet och många fler. Niklas har även medverkat i ett antal större musikal produktioner, Billy Elliot på Stockholm stadsteater och On The Town vid Smålands musik och teater.

Benjamin Brandt är utbildad vid Balettakademiens yrkesdansarutbildning i Stockholm samt vidareutbildad på the EDGE i Los Angeles. Han har under sina många år som professionell dansare medverkat i diverse TV-produktioner såsom Melodifestivalen, Kvällen är din, Allsång på Skansen, Kristallen, Sommarkrysset, Let’s Dance m.fl. Benjamnin har även medverkat i olika musikaler t.ex Grease på Göta Lejon, filmer, reklamfilmer, och galor samt jobbat med diverse svenska och internationella artister.

Isac Hellman tog examen från Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm 2013. Han har sedan dess arbetat med koreografer som Helena Franzén, Roine Söderlundh, Linda Forsman och Roger Lybeck. Isac har medverkat i musikalen La cage aux folles på både Göteborgsoperan och Uppsala Stadsteater. Han har dessutom jobbat tillsammans med artisten ionnalee, som han turnerat med runt om i världen. Till hösten ser vi även Isac i musikalen Cabaret på Göteborgsoperan.

Jack Johansson tog sin musikalartist-examen 2016 från Balettakademien i Göteborg men startade sin professionella karriär redan 2012. Sedan sin examen har han arbetat mycket, främst som dansare i Sverige, framförallt i Göteborg med sin medverkan i fyra säsonger av Lotta på Liseberg på TV4. Jack har även gjort en rad stora musikaler, mestadels i Finland. Kinky Boots, Disney’s – The Little Mermaid på Helsingfors Stadsteater och We Will Rock You på Messukeskus Amfi-teatteri är alla produktioner han har tagit hand om som danskapten.

Fun fact – Laila Adèle (Maria Magdalena) var faktiskt Jacks första danslärare och är en av dem som öppnade världen av musikaler för honom i hans unga år!